Автоновини Женева-2019

Skoda розповіла про прем’єри на автосалоні в Женеві

Фото: Skoda

Компанія Skoda анонсувала цілий ряд прем’єр на автосалоні в Женеві в березні. Головними прем’єрами чеської Skoda на автосалоні в Женеві стануть компактний кросовер Kamiq і хетчбек Scala.

Так, публіці покажуть, концептуальний електричний кросовер під назвою Vision iV. Автомобіль побудують на модульній платформі MEB концерну Volkswagen, розробленої спеціально для автомобілів з повністю електричними силовими установками.

Судячи з тізерних зображень, новинка отримає дах з спадаючою лінією, великі 22-дюймові аеродинамічні легкі колеса, а також зовнішні камери з корпусами у вигляді акулячих плавників, які замінять традиційні бічні дзеркала. Відсутність центральних стійок може говорити про те, що у концепт-кара будуть задньопетельні двері, що відкриваються проти напрямку руху (suicide doors).

Ще однією прем’єрою на мотор-шоу стане новий компактний кросовер під назвою Kamiq. У модельному ряду чеського бренду автомобіль займе місце нижче Karoq і Kodiaq. Дизайн моделі виконаний в стилістиці концепту Vision X. В моторну гамму новинки увійшов 1,0-літровий бензиновий двигун TSI з трьома циліндрами. Потужність агрегату становить 95 к. с. і 175 Нм крутного моменту. Також клієнтам запропонують цей же мотор, але з віддачею в 115 к. с. і 200 Нм крутного моменту. Топові версії Kamiq запропонують з 1,5-літровим бензиновим двигуном TSI. Потужність агрегату становить 150 к. с. і 250 Нм крутного моменту.

Крім цього кросовер може комплектуватися чотирициліндровим дизельним двигуном об’ємом 1,6 літра. Віддача агрегату становить 115 к. с. і 250 Нм крутного моменту. Також буде доступна газова версія Kamiq з 1,0-літровим мотором G-Tec (90 кінських сил).

Також в Женеві можна буде побачити хетчбек Scala, виробництво якого вже ведеться на підприємстві в Млада-Болеславі (Чехія). Новинка стала першою моделлю чеської марки, в основу якої лягло модульне шасі MQB-A0 концерну Volkswagen. Габаритна довжина автомобіля склала 4362 мм, ширина – 1793 мм, а висота – 1 471 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2649 міліметрів. Skoda Scala буде доступна з повністю цифровою панеллю приладів Virtual Cockpit діагоналлю 10,25 дюйма. У компанії стверджують, що це найбільша віртуальна «приборка» серед автомобілів компактного сегмента.

Крім того, на автосалоні представлять оновлену версію гоночного хетчбека Skoda Fabia R5, яка отримала зміни в стилі цивільної версії хетчбека. Також на мотор-шоу будуть представлені спеціальні версії кросоверів Karoq і Kodiaq c новими опціями. Ще однією прем’єрою в Женеві стане «двоколісний концепт» з електричною силовою установкою.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook