Автоновини

Mercedes і BMW домовилися про спільну розробку безпілотників

Компанія BMW і концерн Daimler підписали угоду про співпрацю, в рамках якого партнери займуться спільною розробкою автомобілів з системами автоматичного управління. Про це повідомляють прес-служби німецьких автовиробників.

Об’єднання зусиль дозволить прискорити процес розробки технологій, а також істотно заощадити кошти. При цьому загальний розмір початкових інвестицій в проект складе один мільярд євро.

BMW і Daimler зосередяться на автомобілях з системами, відповідними автопілоту четвертого рівня. Це означає, що електроніка зможе повністю контролювати автомобіль на дорогах з передбачуваним рухом, наприклад, на автобанах, а також самостійно управляти машиною на парковках. При цьому водій зможе в будь-який момент взяти керування на себе.

На даний момент BMW вже трудиться над створенням безпілотних систем з компаніями Delphi і Mobileye (належить Intel), які відповідають за підготовку штучного інтелекту і «органів почуттів» автомобіля. Плюс до всього, баварці співпрацюють зі стартапом Nauto. Що стосується, Daimler, то він веде спільну підготовку автопілота четвертого і п’ятого рівня з фірмою Bosch.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook