Автоновини Військова техніка

ЗСУ показали в дії новітню супер-зброю (фото, відео)

Броньований всюдихід висувається на вогневу позицію. Коли машина зупиняється, відчиняються задні двері, міномет “Барс-8ММК” на спеціальній платформі стає на грунт.

Він швидко заряджається міною зі спеціального відсіку. Навідник за допомогою планшета прицілюється. Лунає постріл — і за лічені секунди міномет згортається у бронемашину, яка їде геть.

“Барс” відстрілюється і полишає позиції у декілька разів швидше від самохідної мінометної установки радянського зразка “Нона”.

Його комп’ютерна система дозволяє позиціонуватися на місцевості, а час підготовки до стрільби з похідного положення — одна хвилина! Аби втекти з вогневої позиції, уникнувши відповіді ворога, мобільному комплексу потрібно лише 20 секунд. Боєкомплект — 60 мін, екіпаж — три особи.

До складу комплексу входять автомобільне шасі, автоматизована мінометна установка, засоби цифрового зв’язку, засоби розвідки (система “Антиснайпер”, оптичні засоби розвідки, РЛС наземної розвідки, БПЛА та квадрокоптер).

Максимальна дальність стрільби ММК — 7100 метрів, при цьому дальність розвідки за допомогою БПЛА сягає 20 кілометрів, РЛС — до 10 кілометрів, а оптичної розвідки — до 6,8 кілометра.




“Сучасна тенденція — щоби підрозділи, які перебувають на лінії зіткнення, були більш мобільні, і міномет “Барс-8ММК” у неї вписується, — каже Антон Міхненко, член експертної ради Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння. — Він передбачає достатньо швидке розгортання для нанесення вогню, швидке згортання і повернення на позицію. Подібні системи є в Ізраїлі, у США.

У тренді сучасних тенденцій — і безпілотний літальний апарат, який буде скидати інформацію та наводити міномет на необхідну ціль.

Необхідно зазначити, що система “Барс-8ММК” може бути інтегрована з будь-якою інформаційно-управляючою системою вищого рівня управління військами, в тому числі С4, GIS, COM та інші. Саме ці системи використовуються у провідних арміях країн-членів НАТО і довели свою високу ефективність.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook