X

Ілон Маск обіцяє безпечний сон за кермом до кінця 2020 року

Генеральний директор Tesla Ілон Маск стверджує, що компанія підготує технологію для повністю автономних автомобілів до кінця 2019 року. У недавній заяві Маск підкреслив, що корпорація повинна мати в своєму розпорядженні технологію, що дозволяє транспортним засобам самостійно пересуватися, але зазначив, що впровадження подібних систем може бути відкладено через нормативні перешкоди.

Незважаючи на критику і скепсис з боку автолюбителів і експертів, з осені 2016 року Tesla оснащує свої електромобілі комплектом апаратури, необхідної для повністю безпілотного водіння (4 і 5 рівні за класифікацією SAE): камери кругового огляду, ультразвукові датчики «по колу» і фронтальний радар (лідари Tesla вперто ігнорує). Поки що все це залізо не працює на повну потужність, так як з одного боку виробник ще не закінчив розробку керуючої програми, а з іншого – до появи комерційних безпілотників не готове дорожнє законодавство. Днями Ілон Маск заявив, що програма буде готова до кінця цього року – слова глави компанії Tesla цитує журнал Fortune:

«Автомобіль зможе знайти вас на стоянці, забрати вас і доставити до пункту призначення без втручання. Я б сказав, що впевнений в цьому. Це не питання», – прокоментував Маск.

«Моє припущення про те, коли стане безпечно засинати і прокидатися в місці призначення? Ймовірно, ближче до кінця наступного року. Саме тоді я думаю, що це буде досить безпечно».

Хоча Ілон Маск стверджує, що безпілотні автомобілі вже не за горами, варто сприймати цю інформацію з невеликими побоюваннями, так як в 2016 році гендиректор теж обіцяв продемонструвати передові функції автопілота і в минулому році – запустити в продаж доступну модель за 35 000 доларів США. Однак, цього не сталося.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post