Автоновини

В Україні створили “розумну” зброю, що знищує цілі одним ударом

На міжнародній виставці “Зброя та Безпека” Україна представила передові досягнення оборонно-промислового комплексу. Про це повідомляє Укроборонпром.

“Карасук” – новий високоточний артилерійський снаряд, який є зразком “розумної зброї”, що забезпечує максимальну ймовірність ураження цілі першим пострілом на дальності до 12 км. Завдяки використанню полуактивного лазерного наведення, досягається максимальна точність попадання на всьому діапазоні дистанції пострілу. Для наведення “Карасука” на ціль можна використовувати лазерні показники-далекоміри, як наземні, так і встановлені на безпілотні літальні апарати.

Нова модернізована версія БТР-4МВ1, яка вперше була продемонстрована в Україні на виставці “Зброя та Безпека”, отримала новий оптико-електронний приціл з потужним тепловізором, сполученим з високоточною цифровою системою ведення вогню.

Головною особливістю нового прицілу, що отримав назву ОЕП-ВН, став новий високочутливий тепловізор, здатний виявляти цілі на відстані близько 5 км. Це дозволяє екіпажу БТР-4МВ1 знищувати противника на максимальну дальності дії зброї навіть вночі і в складних погодних умовах, що значно розширює бойові можливості БТР-4МВ1.




Крім того, було кардинально зменшено вагу прицілу, який зараз важить близько 17 кг, що майже в два рази легше попереднього, який встановлюється на базову версію БТР-4. Його малі розміри дозволяють установку на легшій техніці, від БТР-3 і БМП, до легкоброньованої техніки типу “Дозор-Б”.

Також ДП “КБ” Артилерійське озброєння “, яке входить до складу ДК” Укроборонпром “на виконання програми імпортозаміщення, за власні оборотні кошти розробило і освоїло виробництво люфів калібром 23-мм – КБА40 для зенітної установки ЗУ-23-2 (2А13).

Зараз зброярі готуються до проведення чергового етапу випробувань, які є необхідною умовою для прийняття на озброєння КБА40 силовими структурами України.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook