Автоновини

Volvo Trucks здійснила поставку до клієнтів своїх перших електровантажівок

19 лютого компанія Volvo Trucks здійснила поставку своїх перших повністю електричних вантажівок: сміттєвоза для компанії зі збору й утилізації сміття Renova та вантажівки для логістичної компанії DB Schenker та її партнера-перевізника TGM, які працюють у Швеції.

Вантажівки Volvo FL Electric є частиною попередньої серії, розробленої у співпраці з окремими клієнтами Volvo Trucks. Серійне (поки що обмежене) виробництво вантажних автомобілів Volvo FL Electric та Volvo FE Electric для Європейського ринку буде запущено у другій половині 2019 року.

Фото: Президент Volvo Trucks Рогер Альм

Відсутність шуму двигуна та вихлопних газів – ось що таке електричні вантажівки! Вантажні автомобілі з електричними двигунами – це вдосконалення умов праці водія і більш тихе і чисте місто.

«У тісній співпраці з водіями та нашими клієнтами нам вдалося за короткий час розробити електрифіковані транспортні рішення, що відповідають високим стандартам продуктивності, запасу ходу, вантажопідйомності та експлуатаційної готовності», – коментує Президент Volvo Trucks Рогер Альм.

До поставки проходила підготовка, в рамках якої водії, які працюватимуть на електричних вантажівках, мали можливість пройти тест-драйв. За свідченням Рогера Альма: «Особливо вразила водіїв чутлива трансмісія, що забезпечує швидке і плавне прискорення та низький рівень шуму».




Пан Рогер Альм також зауважує: «Ми будемо продовжувати розвивати свою електрифі­ко­вану лінійку продукції. Водночас ми постійно працюємо над зменшен­ням негативного впливу на навколишнє середовище та клімат наших дизельних і газових вантажівок, насамперед за допомогою ефективної, енергозберігаючої трансмісії».

Факти про електричні вантажні автомобілі Volvo

Вантажівки Volvo FL Electric та Volvo FE Electric призначені для перевезення вантажів, збору сміття та інших сфер експлуатації в міських умовах. Повна маса вантажівки Volvo FL Electric становить 16 тонн, а Volvo FE Electric – 27 тонн.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook