Автоновини

Новий Lexus IS отримає мотор BMW від відродженої Toyota Supra

Фото: Lexus

У моторну гамму седана Lexus IS наступного покоління увійде рядний шестициліндровий турбомотор BMW, який встановлюється на родстер Z4 і відроджений спорткар Toyota Supra. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє японське видання Best Car.

На новій «Супрі» трилітрова наддувна «шістка» розвиває 340 к. с. і 500 Нм крутного моменту. Двигун, що працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою, дозволяє купе прискорюватися з нуля до першої «сотні» за 4,3 сек., а максимальна швидкість автомобіля обмежена 250 км на годину.

Крім того, лінійка двигунів наступного Lexus IS включить турбовані мотори робочим об’ємом 2,0 і 2,4 літра, а також гібридну силову установку на основі 2,5-літрового агрегату. Не виключено, що у седана з’явиться «заряджена» F-модифікація, оснащена двигуном V6 з двома турбінами, який встановлюється на флагманський седан LS500.

В основу нового Lexus IS ляже модульна платформа TNGA, завдяки чому автомобіль вийде легше попередника приблизно на 150 кілограмів. Плюс до всього застосування нового шасі дозволить збільшити колісну базу приблизно на 40 мм, що позитивно позначиться на вільному просторі в салоні.

На даний момент в Україні доступний Lexus IS нинішнього покоління, який пропонується з єдиним 245-потужним дволітровим турбомотором і восьмиступінчастим «автоматом». Ціни на седан стартують з позначки 1 141 560 гривень.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook