Автоновини

Відео: Audi e-tron штурмує гірськолижну трасу з 85-відсотковим ухилом

Компанія Audi опублікувала відеоролик, в якому показано, як електричний кросовер e-tron успішно бере штурмом складну гірськолижну трасу. Експериментальний заїзд пройшов в австрійському Кіцбюелі на знаменитому треку Штрайф, де поводятся змагання зі швидкісного спуску.

Автомобілем керував шведський пілот Маттіас Екстрем – дворазовий переможець кузовної серії DTM і чемпіон світу з ралі-кросу WRX. Гонщик зумів забратися на найскладнішу ділянку траси з ухилом до 85 градусів.

Заради успішного виконання трюку Audi e-tron був підданий певній модернізації, яка розроблялася спільно з гоночною командою Red Bull. Зокрема, кросовер отримав три електромотори – один встановили на передній осі і два на задній (на один більше, ніж у серійного автомобіля). В сумі агрегати розвивають 503 к.с., а крутний момент, що передається на колесо, досяг 8920 Нм.

Крім того, на електрокар завантажили особливе ПО, щоб адаптувати систему розподілу тяги до умов підйому. Плюс до всього, кросовер отримав особливі 19-дюймові диски і колеса зі спеціальними шипами. Нарешті, автомобіль укомплектували каркасом безпеки і шеститочковими ременями.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook