Автоновини

Mercedes-AMG випустив 1600-потужний карбоновий суперкатер

Фото: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG і суднобудівна компанія Cigarette Racing представили свій черговий спільний проект – швидкісний човен під назвою 41 ‘AMG Carbon Edition. Новинку присвятили чотирьохдверному суперкару Mercedes-AMG GT 4-Door.

У конструкції катера заради зниження маси широко використовували карбон. Зокрема, з композитних матеріалів зроблені структурні елементи, дах, а також кришка відсіку силової установки. Човен, здатна взяти на борт до восьми осіб, він отримав сидіння зі спеціальним покриттям, а також три 17-дюймових монітора, куди виводиться інформація про роботу систем судна.

Човен укомплектували чотирма двигунами Mercury Racing 400R, які в сумі видають 1600 кінських сил. Агрегати дозволяють 41 ‘AMG Carbon Edition розвивати максимальну швидкість в 134 км на годину.

Втім, це не самий потужний і швидкий спільний проект Mercedes-AMG і Cigarette Racing. Раніше партнери розробили катер 515 Project One, присвячений гібридному гіперкару Mercedes-AMG Project One. Апарат приводиться в рух двома агрегатами V8 з чотирма розподільними валами. Кожен з двигунів розвиває 1350 кінських сил. При цьому при використанні спеціального «гоночного ключа» віддача двигунів збільшиться до 1550 сил. Таким чином, їх сумарна віддача складе 3100 кінських сил. Максимальна швидкість катера дорівнює 225 км на годину.

Що стосується чотирьохдверного суперкара Mercedes-AMG GT 4-Door, то його топова версія оснащена чотирилітровим агрегатом V8, що розвиває 640 к. с. і 750 Нм крутного моменту. Двигун поєднується з дев’ятистуінчатою автоматичною коробкою передач. Такий автомобіль здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 3,2 сек., а його максимальна швидкість складає 315 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook