Автоновини Військова техніка

Ураження цілі до 120 км: ВСУ отримають нову смертоносну зброю вже в 2019 році

У Державному Київському конструкторському бюро (ГККБ) “Луч” планують вже на середину 2019 року розпочати поставки до ВСУ нових українських серійних РСЗВ “Вільха” дальністю до 120 км. “Керівництво КБ” Луч “, яке розробило сучасне українське озброєння, прогнозує, що армія отримає” Вільху “вже в середині 2019 року”, – говориться в повідомленні на сторінці підприємства в Facebook.

Як нагадують в ГККБ, на сьогоднішній день РСЗВ “Вільха” вже прийнятий на озброєння ЗСУ.

“Таким чином, Збройні сили України зміцнять свою обороноздатність і зможуть ефективніше боротися з агресором на сході країни”, – зазначає розробник.

Проект “Вільха” з модернізації РСЗВ “Смерч” 9К58 з новою 300-мм керованою ракетою – один з пріоритетів ОПК, який реалізується в рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) за активної участі ГККБ “Луч” (Київ) і ДП “КБ” Південне “( Дніпро).

Згідно з озвученими керівництвом ГККБ “Луч” даними, на сьогоднішній день підприємством вже укладено держконтракт з держзамовником на серійне виробництво і поставку РСЗВ “Вільха” по ДОЗ. Разом з тим, плануються поставки модернізованого РСЗВ з повністю оновленою системою наведення, на експорт.




ГККБ “Луч” – один з провідних українських розробників озброєння широкого спектра, в першу чергу, авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну “Укроборонпром”.

Фото: РСЗВ «Вільха» – випробування

В умовах воєнного часу, підприємством успішно освоєні розробка і виробництво високоточного протитанкового озброєння. Серед розробок ГККБ “Луч”, зокрема, що відповідають стандартам НАТО 120-мм ПТРК “Стугна”, “Комбат”, Falaric, а також ПТРК “Скіф”, “Бар’єр”, “Корсар”. З 2015 року ГККБ Луч “також задіян в роботах зі створення і модернізації зенітних ракетних систем і комплексів протиповітряної оборони (ППО), включаючи модернізацію і доопрацювання ЗРК” БукМ1 “і ЗРК С-300П.

Також ГККБ “Луч” веде сьогодні розробку перспективного противокорабельного озброєння. За даними ГККБ, держвипробування нового берегового противокорабельного комплексу “Нептун” з крилатою ракетою (КР) дальністю до 300 км, намічені на перше півріччя 2019 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook