Автоновини

Volkswagen випробував електричний хетчбек в зимових умовах

Фото: Autoexpress

Volkswagen приступив до зимових тестів свого доступного електричного хетчбека, який стане частиною «зеленої» лінійки I.D. На даний момент всередині компанії новинка носить назву Neo.

Шпигунські фотографії з випробувань були викладені виданням AutoExpress. За їхніми даними, продажі автомобіля почнуться до кінця нинішнього року. Виробництво моделі налагодять на заводі в Цвіккау. Для цих цілей в підприємство інвестують 1,2 млрд. євро.

За своїми розмірами електромобіль буде близький до стандартного «Гольфу». Очікується, що довжина хетчбека складе 4,25 метрів. В основу автомобіля ляже модульна платформа MEB, розроблена спеціально для машин з повністю електричними силовими установками.

Хетчбек оснастять єдиним 170-потужним електромотором, який буде приводити в рух задню вісь. Залежно від ємності блоку акумуляторів новинка зможе проїжджати без підзарядки батарей від 330 до 550 кілометрів.

Дизайн машини нагадує прототип I.D., який був представлений в 2016 році на Паризькому автосалоні. Очікується, що вартість Neo в Європі складе близько 25 000 євро. Слідом за компактним електричним хетчбеком Volkswagen випустить «зелений» кросовер, мінівен і, можливо, флагманський седан, який стане ідеологічним наступником моделі Phaeton.

Очікується, що до 2030 року концерн Volkswagen інвестує 20 млрд. євро в розробку машин з електричними і гібридними силовими установками. Слідом за екологічно чистим хетчбеком з’явиться кросовер, мінівен і флагманський седан. До 2025 року німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками. У 2030 році кількість електрокарів, розроблених в рамках концерну, досягне 300 найменувань.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook