Автоновини

Skoda привезе в Женеву новий купе-кросовер

Фото: Skoda

Компанія Skoda опублікувала перші дизайн-скетчі нового концептуального електричного кросовера під назвою Vision iV. Публічна прем’єра автомобіля відбудеться на початку березня в рамках Женевського автосалону.

Купе-кросовер побудують на модульній платформі MEB концерну Volkswagen, розробленої спеціально для автомобілів з повністю електричними силовими установками. Новинка отримає дах зі спадаючою лінією, великі 22-дюймові аеродинамічні легкі колеса, а також зовнішні камери з корпусами у вигляді «акулячих плавників», які замінять традиційні бічні дзеркала. Відсутність центральних стійок може говорити про те, що у концепт-кара буде задньопетельні двері, що відкриваються проти напрямку руху ( «suicide doors»).

Подробиць про силову установку поки не повідомляється. Наприклад, попередній концепт «Шкоди» – Vision E – оснащувався двома електромоторами сумарною потужністю 306 к.с., які передають тягу на обидві осі і дозволяють розганятися до 180 км на годину. Запасу батарей вистачає, щоб проїхати близько 500 кілометрів.

До 2025 року компанія Skoda випустить не менше 10 нових моделей з електрифікованими силовими установками. У 2019 році у чеської марки з’явиться перший серійний гібрид – версію з бензин-електричними агрегатами отримає оновлена ??Skoda Octavia.

Перший серійний електрокар буде випущений роком пізніше. Йдеться про електричний кросовер, слідом за яким з’явиться повністю «зелена» версія сітікара Citigo. Надалі чехи повинні поповнити лінійку спорткаром і SUV з купеобразним силуетом.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook