Автоновини

Спорткупе «Таврія»: унікальний автомобіль, про який мало хто знає

Автомобілі сімейства ЗАЗ Таврія припинили випускати в 2011 році – саме тоді з конвеєра зійшли останні Славути і пікапи Таврія. Але мало хто знає, що модель намагалися повернути до життя в новому образі – як спорткупе, пише Topgir.

У 2010 році в Україні зробили двомісне спорткупе «Таврія», яке планували випускати невеликими партіями. Однак, попиту на нього не було, і він так і залишився в єдиному екземплярі.

Спорткупе «Таврія» розробили в Спеціальному конструкторському бюро «Вепр». За основу був узятий стандартний хетчбек Таврія, але у нього повністю зрізана і перероблена задня частина. З’явилися здвоєні вікна (прям як у Corvette Stingray 1963), нова кришка багажника і відразу два спойлера. Також помітні обвіс і повітрозабірники на капоті. У салоні встановили спортивне кермо, а нові сидіння обшили шкірою. Природно, купе ЗАЗ стало двомісним.




Автомобіль оснащується вазовськім 1,6 л двигуном потужністю 160 к.с. За скільки він розганяється до 100 км / год невідомо, але його максимальна швидкість становить 200 км / год. У купе розширена колія і для чогось збільшений до 187 мм кліренс. Деякі деталі підвіски взяли у ВАЗ, а ззаду встановили дискові гальма.

Спорткупе «Таврія» хотіли продавати за 5 000 доларів, випускаючи його невеликими партіями. Однак, покупців на нього так і не знайшлося.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook