Автоновини Військова техніка

У 2019 році в Україні з’явиться танк ще краще “Булата”

Поки в Україні в лідерах “Оплот” і “Булат”, але їх може посунути нова техніка.

Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова розробляє танк, який буде перевершувати за бойовими можливостями знаменитий Т-64БВ “Булат”, а з’явиться він вже в наступному році. Про це розповів начальник Центрального бронетанкового управління Збройних сил України генерал-майор Юрій Мельник, передає Міноборони.

За його словами, головна мета конструкторів – зібрати гідний танк за якомога менші кошти і недовго час.

“Т-64БВ – наш основний танк, їм забезпечено війська, танкові бригади. Я вже неодноразово наголошував, що існувала думка ще років десять тому, що “Булат”- остання модернізація, і все. Але, як показала практика застосування цих машин, вона має досить великий потенціал модернізації. Сьогодні в Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. Морозова здійснюють дослідно-конструкторські розробки, і в наступному році ми будемо мати машину, яка за своїми бойовими властивостями буде перевищувати властивості танка “Булат” – і по захищеності, і по по рухливості.




Роботи відбуваються комплексним методом – по рухливості, вдосконаленню моторно-трансмісійного відділення, систем зв’язку, навігації, системи управління озброєнням. Головне завдання модернізації – виготовити за незначні кошти і короткий час надійний зразок”, – розповів Мельник.

Фото: Т-64БМ “Булат”

Генерал зазначив, що також відбуваються дослідно-конструкторські розробки, що стосуються імпортозаміщення складових танка “Оплот”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook