Автоновини Військова техніка

ЗСУ отримає на озброєння нові БРЕМ «ЛЕВ»

У державному оборонному замовлені на 2019 рік запланована закупка нових БРЕМ «Лев» виробництва Львівського бронетанкового заводу, що входить до складу ДК «Укроборонпром». Про це повідомляє Defense Express з посиланням на «Радіо Свобода».

Інформацію про майбутнє виробництво нової БРЕМ озвучив директор ЛБТЗ Віктор Андрощук, під час презентації ремонтно-евакуаційної машини 25 січня ц.р. Він повідомив, що «Лев» успішно пройшов визначальні відомчі випробування, отримав свідоцтво про реєстрацію предмета постачання та готується до серійного виробництва для потреб МО України.

«БРЕМ «Лев» пройшла відомчі випробовування і виготовлена за обігові гроші Львівського бронетанкового заводу. Уже у державному оборонному замовлені е заплановані перші машини на 2019 рік. Це аналог радянської машини БРЕМ-1, але відмінність у тому, що ми не використовуємо радянські і російські комплектуючі. Машина створена на базі танку Т-72, але на корпус доварили броню», – розповів В. Андрощук.

За словами директора, наразі завод готовий випускати до 10 одиниць «Левів» на рік, не зменшуючи при цьому обсяги поточного ремонту танків.

Фото: РЕМ «Лев» піднімає 12-тонну башту танка Т-72 під час презентації на ЛБТЗ. 25 січня 2019 року / Фото: Юрій Сколоздра

Нагадаємо, БРЕМ «Лев», розроблена львівськими конструкторами, здатна евакуювати, буксирувати несправну військову техніку у польових умовах. Екіпаж, який складається з трьох осіб, може на місці провести поточний ремонт. Машина модернізована, обладнана кран-стрілою, що піднімає та евакуйовує 12-тонну башту танка.

Також БРЕМ обладнана бульдозером, електрозварювальне обладнання живиться від генератора ремонтно-евакуаційної машини.




«Досить багато змін внесено, багато захисту. У польових умовах можемо демонтувати башту. У бойових діях можемо буксирувати машину, лебідкою витягувати, знімати двигун, передбачений кулемет», – говорить робітник заводу Тарас Максимич.

Перша презентація львівської розробки відбулася під час міжнародної виставки «Зброя та Безпека-2018», що пройшла у Києві з 9 по 12 жовтня 2018 року.

Орієнтовна вартість однієї машини складає близько 15 млн грн. Загалом, у 2019 році підприємство збирається збільшити обсяги робіт, ремонтуватиме танки Т-64, Т-72, інженері машини та удосконалюватиме пожежні танки. Контракти з Міністерством оборони України вже складають понад 800 млн гривень, понад 70 одиниць техніки поступило для ремонту. Готові зброярі також повернутися до виробництва машин «Дозор». Крім того, спецбригади від заводу постійно виїжджають в зону проведення Операції Об’єднаних сил, де проводять ремонт техніки в польових умовах.

ДП «Львівський бронетанковий завод» – державне комерційне підприємство (створене у 1944 році), що входить до складу ДК «Укроборонпром». На підприємстві працює близько 640 осіб, а середня зарплата працівників становить 12 тис. грн.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook