Автоновини Військова техніка

Окупант не пройде: ЗСУ отримали на озброєння тисячі одиниць високоточної зброї

За 2018 рік підприємства держконцерну «Укроборонпром» передали українській армії більше 2500 одиниць високоточного озброєння. Серед них – створені в Україні аналоги комплексу «Джавелін».

Як повідомляє прес-служба концерну, розгортання виробництва нових систем озброєнь стало можливим завдяки установці сучасних виробничих ліній з високоточними верстатами. Помітний внесок в оновлення озброєнь внесло Державне Київське конструкторське бюро «Луч», яке розробило і серійно виготовляє високоточні ракетні комплекси «Стугна-П», «Корсар» і «Бар’єр». Армія вже отримала сотні цих комплексів і тисячі ракет до них. Також скоро почнеться серійне виробництво комплексу «Вільха» розробки КБ «Луч», успішно випробувана нова крилата ракета «Нептун».




Також в 2018 році НВК «Прогрес» завершило роботу над модернізацією і повним імпортозаміщенням російських деталей високоточного 152-мм снаряда «Квітник», який вражає ціль на відстані 20 км із відхиленням у кілька сантиметрів.

Всього за 3 квартали минулого року підприємства ВПК направили українській армії більше 3500 одиниць озброєння і військової техніки. Тим часом, «Укроборонпром» наростив продажі зброї і увійшов у топ-100 виробників.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook