Автоновини

Японський електричний суперкар спробує встановити рекорд Нюрбургрінга

Розробники японського суперкара Aspark Owl, вперше представленого в 2017 році на Франкфуртському автосалоні, розраховують зробити автомобіль рекордсменом «Північної петлі» Нюрбургринга. Про це повідомляє видання Top Gear.

Інженери молодої фірми Aspark працювали над електрокаром протягом майже п’яти років. В основі автомобіля лежить трубчастий каркас і кузовні панелі з композитних матеріалів. Крім того, новинка отримала надлегкі колісні диски з магнію. Маса автомобіля не перевищує 1460 кілограмів.

Aspark Owl приводиться в рух чотирма електричними моторами – по одному на кожному колесі. В сумі агрегати видають близько 1200 кінських сил. Суперкар здатний прискорюватися до першої «сотні» за 1,9 сек., а його максимальна швидкість складає близько 300 км на годину.

Всього буде випущено 50 таких автомобілів, вартість кожного з яких перевищить три мільйони євро. Перші клієнти отримають свої електрокари не раніше 2020 року.

Нагадаємо, на даний момент рекорд «Північної петлі» Нюрбургринга серед серійних дорожніх автомобілів належить 770-потужному купе Lamborghini Aventador SVJ, яке пройшло німецьку трасу за 6 хвилин 44,97 секунди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook