Автоновини

Renault показав новий Clio

Фото: Renault

Компанія Renault представила компактний хетчбек Clio п’ятого покоління, який вийшов трохи меншим, але при цьому ширшим і легшим за попередника. Публічна прем’єра новинки відбудеться в березні на Женевському автосалоні.

В основу хетчбека лягло модернізоване шасі CMF-B і полегшений кузов, що став на 22 кг легше. Габаритна довжина автомобіля склала 4048 мм, ширина – 1798 мм, а висота – 1440 мм, що на 14 мм коротше, 66 мм ширше і 30 мм нижче моделі попереднього покоління відповідно.

У зовнішності хетчбека використовували стилістичні елементи семействпа Megane нового покоління, а також деякі рішення концепт-кара Symbioz, представленого в 2017 році на Франкфуртському автосалоні.

За словами шеф-дизайнера Renault Лоренса ван ден Акера, при розробці п’ятого Clio близько 70% часу пішло на створення інтер’єру. Хетчбек буде доступний з 10-дюймовою повністю цифровою панеллю приладів, мультимедійним комплексом нового покоління з окремим сенсорним дисплеєм діагоналлю 9,3 дюйма і супутниковою навігацією.

Використання крісел нової конструкції дозволило збільшити вільний простір в області ніг задніх пасажирів на 26 міліметрів. Крім того, хетчбек обзавівся збільшеним бардачком, а об’єм багажного відділення виріс до 330-391 літра.

Базовим двигуном нового Renault Clio став трициліндровий атмосферний агрегат робочим об’ємом один літр потужністю 65 і 75 кінських сил. Крім того, доступний турбомотор такого ж обсягу, що видає 100 або 130 кінських сил. Дизельна лінійка представлена двома 1,5-літровими агрегатами, що розвивають 85 і 115 сил.

У 2020 році у хетчбека з’явиться версія з гібридною силовою установкою, до складу якої увійде 90-потужний бензиновий двигун, електромотор потужністю 40 к.с., а також комплект акумуляторів на 1,2 кіловат-години. Плюс до всього, пізніше у нового Renault Clio з’явиться «заряджена» RS-модифікація.

Спонсор новини: Надійний захист картера двигуна і КПП для RENAULT – https://pitstore.com.ua/avtoaksessuary/avtopomoshchniki/zashchita-dvigatelya-i-kpp/zashchita-dvigatelya-i-kpp-dlya-renault з міцних ультросучасних матеріалів. Широкий вибір найрізноманітніших моделей. Можливість доставки у будь-яке місто України. Ми дамо захист і упевненість вашому автомобілю.
Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook