Автоновини

Суд залишив Карлоса Гона в тюрмі

Фото: Renault

У Токіо суд відмовився випустити під заставу колишнього голову ради директорів автоконцерну Nissan Карлоса Гона. Про це повідомив телеканал NHK. У суді порахували, що 64-річний топ-менеджер може знищити важливі докази або втекти за кордон. У в’язниці Гон знаходиться з 19 листопада 2018 року.

У свою чергу, Гон пообіцяв не залишати країну. Також вінхаявив, що готовий віддати свої паспорти і надіти спеціальний браслет для відстеження його переміщень. Однак його прохання було відхилене судом.

Дружина колишнього голови ради директорів автоконцерну Nissan вже заявила про «жорстоке поводження», з яким зіткнувся її чоловік в японській в’язниці. Відповідний лист вона направила до правозахисної організації Human Rights Watch. За словами Керол Гон, її чоловік на даний момент міститься в надзвичайно суворих умовах. Вона звернулася в Human Rights Watch з проханням «пролити світло на жорстоке поводження» з 64-літнім Карлосом Гоном.

Це вже третя спроба Гона вийти з в’язниці під заставу. Раніше суд відмовив йому в цьому проханні, порахувавши, що топ-менеджер може вплинути на свідків або втекти в іншу країну. Гон, в свою чергу, відмовився визнати себе винним у фінансових махінаціях. В ході слухань він заявив про свою невинність, підкресливши, що його арешт є «безпідставним».

Нагадаємо, що глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Поліція Японії підозрює 64-річного топ-менеджера в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Крім того, був звільнений і член ради директорів Грег Келлі, який теж підозрюється у фінансових махінаціях. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Раду директорів компанії очолив Осаму Масуко.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook