Автоновини Військова техніка

Восени в Україні випробують грізну ракетну зброю

Перші пуски оперативно-тактичного комплексу “Грім-2” (експортна назва для ОТРК “Сапсан”) розробки КБ “Південне”, відбудуться у вересні-жовтні.

Випробування комплексу та прийняття його на озброєння іноземним замовником очікуються у 2022 році, повідомляє Defence Blog  з посиланням на джерела у Саудівській Аравії.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс “Грім-2” розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км. Бойова частина ракети проектується масою у 480 кг. Вона може бути виконана за моноблочною або касетною схемою.




Бортова система управління ракети інерційна, комплектується системами навігації і наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними та іншими). Іноземним замовником ракет є Саудівська Аравія.

Також вже було проведено ряд випробувань, зокрема демонстрація відсіку бойового оснащення.

У минулих 2018-2019 роках до Збройних Сил поставили понад 650 зразків озброєння і військової техніки. Зокрема, бойові машини піхоти, автомобільну техніку, артилерійські системи, автоматичні гармати, радіотехнічні засоби, безпілотні авіаційні комплекси, засоби зв’язку. У 2017 році – 21 зразок озброєння та військової техніки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook