Автоновини

Volkswagen вирішив побити рекорд Нюрбургрінга серед електрокарів

Фото: Volkswagen

Компанія Volkswagen розпочала підготовку гоночного електрокара I.D. R до участі в заїзді на Нюрбургринзі.

Компанія Volkswagen планує встановити новий рекорд Нюрбургрінга серед електрокарів. Як повідомляє прес-служба бренду, в заїзді візьме участь спортивна модель I.D. R під управлінням пілота Ромена Дюма. Раніше гонщик за кермом цього електрокара вже зміг показати кращий результат в гонці з підйому на пагорб Пайкс-Пік.

«Перш за все ми внесемо зміни в аеродинамічні складові ID. R стосовно особливостей Північної петлі, яка радикально відрізняється від траси на Пайкс-Пік», – розповів технічний директор Volkswagen Motorsport Франсуа-Ксав’є Демезон. Він пояснив, що на відміну від гонки з підйому на пагорб Пайкс-Пік, що стартує на висоті 2862 м і завершується на позначці 4302 м над рівнем моря, перепад висот нагір’я Айфель Північної петлі становить від 320 до 617 метрів.

На даний момент найкращий час кола для повністю електричних автомобілів належить Пітеру Дамбреку. У 2017 британський пілот за кермом NIO EP9 пройшов трасу за 6 хвилин 45,9 секунди, показавши середню швидкість майже 185 км на годину.

Volkswagen I.D. R був представлений на спеціальному заході у Франції в минулому році. Новинка отримала два електричні мотори, які в сумі розвивають 680 к.с. і 650 Нм крутного моменту. Маса автомобіля склала всього 1100 кілограмів. Гоночний електрокар здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 2,25 секунди.

Зовні електрокар нагадує спортпрототипи, які беруть участь в гонках на витривалість, включаючи «24 години Ле-Мана». У Volkswagen I.D. R великий передній спліттер, а також масивне заднє антикрило.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook