Автоновини

Volkswagen і Ford домовилися про спільну розробку пікапів і фургонів

Німецький і американський автовиробник оголосили про створення глобального альянсу, в рамках якого компанії об’єднають зусилля в області створення комерційного транспорту, електрокарів і безпілотників.

Концерни Volkswagen і Ford оголосили про створення глобального альянсу, в рамках якого американський і німецький автовиробники займуться спільною розробкою легких комерційних автомобілів і пікапів. Про це повідомляє прес-служба «Фольксвагена».

Volkswagen і Ford об’єднають зусилля для створення архітектури для нового средньоразмірного пікапа і комерційного фургона в 2022 році. Йдеться про глобальні моделі, які будуть продаватися по всьому світу.

Крім того, німці та американці домовилися про можливість проведення спільних дослідницьких робіт в області безпілотників, нових мобільних сервісів, а також автомобілів з електричними силовими установками.

Нарешті, компанії вже почали розглядати варіанти щодо подальшого розширення співпраці. Передбачається, що створення альянсу дозволить «Фольксвагену» та «Форду» заощадити мільярди доларів.

На даний момент Volkswagen, як і Ford, займає лідируючі позиції в сегменті легких комерційних автомобілів. Наприклад, у німців великою популярністю користуються моделі Transporter, Caddy і Amarok, а у американців сильні гравці – це Transit і Ranger. Сумарні продажі машин класу LCV в 2018 році у обох виробників досягли майже 1,2 млн одиниць.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook