Автоновини Військова техніка

Український завод готовий передати ВСУ надсучасну машину піхоти: на що здатний “грізний” БМП-1УМД

ДП «Житомирський бронетанковий завод» завершив повний цикл заводських випробувань БМП-1УМД. Фахівці відзначили високі характеристики машини і очікують, що в майбутньому техніку поставлять на серійне виробництво для армії. Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

БМП-1УМД є модернізацією БМП-1, який оснащений сучасним бойовим модулем, цифровою системою управління вогнем, німецьким двигуном Deutz і іншим передовим обладнанням.

«Завдяки роботі фахівців підприємства БМП-1УМД успішно завершила всі ходові, вогневі та інші експлуатаційні випробування, підтвердивши свої високі характеристики, які значно розширили бойові можливості БМП», – сказано в повідомленні «Укроборонпрому».

БМП має бойовий модуль «Стилет», який оснащений 30-мм автоматичною гарматою, 30-мм автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також високоточним протитанковим комплексом «Бар’єр». За точність вогню відповідає прицільний комплекс «Трек-М» в поєднанні зі стабілізатором озброєння СВУ-500-3Ц.




Такий арсенал, відзначають в «Укроборонпрому», дозволить БМП-1УМД ефективно протидіяти ворожій піхоті, легкоброньованій техніці і навіть танкам на відстані до 5 км.

«Під час робіт над створенням БМП-1УМД особливу увагу було приділено захисту екіпажу. Крім установки додаткових елементів захисту, було проведено цілий комплекс робіт щодо маскування БМП-1УМД в інфрачервоному діапазоні. Завдяки цьому БМП-1УМД малопомітна через тепловізор», – зазначає держконцерн

Незважаючи на сильні зміни, вага БМП-1УМД становить 14 тонн, що лише на 1 тонну більше звичайної БМП-1. Використання німецького двигуна TCD2013 L64V, який замінив радянський УТД-20, значно поліпшило ходові якості бойової машини.

Зараз фахівці «Житомирського бронетанкового заводу» очікують рішення з боку силових відомств України для проведення всебічних випробувань українськими військовими. Після цього буде вирішуватися питання про серійне виробництво бойової машини.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook