Автоновини

Карлос Гону пред’явили нові звинувачення

Прокуратура підозрює 64-річного Карлоса Гона в спробі позбутися від власних великих збитків переписавши їх на Nissan.

Токійська прокуратура пред’явила колишньому голові ради директорів автоконцерну Nissan Карлосу Гону нові звинувачення. Топ-менеджер підозрюється в тому, що він спробував позбутися від збитків на суму близько 16,7 млн ??доларів, які понесла компанія з управління його особистими активами, переписавши їх на Nissan. У прокуратурі вважають, що це сталося під час світової фінансової кризи в 2008 році. Таким чином, швидше за все арешт 64-річному Гону, 11 січня, буде знову продовжено.

Також поліція Японії підозрює 64-річного топ-менеджера в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Прокуратура вважає, що Гон протягом п’яти років декларував лише половину зі своїх доходів. При цьому незадекларовані кошти повинні були бути виплачені топ-менеджеру в якості вихідної допомоги після відходу з компанії. За японським законодавством вихідну допомогу теж має бути задекларовано.

На цьому тижні Карлос Гон вперше виступив в суді. Топ-менеджер відмовився визнати себе винним у фінансових махінаціях. В ході слухань він заявив про свою невинність. Гон підкреслив, що його арешт є «безпідставним».

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Крім того, був звільнений і член ради директорів Грег Келлі, який теж підозрюється у фінансових махінаціях. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Раду директорів компанії очолив Осаму Масуко.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook