Автоновини

Hyundai привезе в Детройт водневий суперкар

Компанія Hyundai може представити в середині січня на автосалоні в Детройті гіперкар з силовою установкою на водневих паливних елементах. Про це з посиланням на керівника підрозділу Hyundai N Альберта Бирмана повідомляє південнокорейське видання Motograph.

«Якщо не Hyundai зробить водневий суперкар, то тоді хто? Ми та компанія, яка має всі технологічні можливості в області воднево-електричних силових установок, тому, чому б нам не випустити високошвидкісний водневий автомобіль», – зазначив Бірман.

У 2015 році компанія Hyundai натякнула на подібний автомобіль, випустивши віртуальний суперкар під назвою N 2025 Vision для гоночного симулятора Gran Turismo. До складу силової установки увійшли чотири електричних двигуна, які отримують енергію від двох блоків паливних осередків. Сумарна віддача агрегатів склала 883 кінські сили.

Кисень через паливні елементи прокачує спеціальна турбіна, здатна розкручуватися до 200 000 оборотів в хвилину. Суперкар отримав надлегкий монокок з композитних матеріалів, завдяки чому маса одномісного автомобіля склала всього 972 кілограми.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook