Автоновини

Ford представив позашляховик Explorer шостого покоління

Фото: Ford

Компанія Ford представила позашляховик Explorer шостого покоління на спеціальному заході в Детройті. Продажі автомобіля повинні стартувати цього літа. У США ціни на новинку починаються від 32 765 доларів. Виробництво моделі налагодять на заводі в Чикаго.

В основу позашляховика шостого покоління лягла нова модульна задньопривідна архітектура CD6. Опціонально доступна і система повного приводу. Більшість кузовних панелей виконані зі сталі. На цій же базі побудують нову модель компанії Lincoln, яка буде відрізнятися від Explorer більш розкішним виконанням.

Довжина позашляховика нового покоління становить 5050 мм, ширина – 2004 мм, а висота – 1778 мм. Колісна база дорівнює 3025 міліметрів. Дизайн моделі став більш агресивним. Автомобіль отримав нову решітку радіатора, інші повітрозабірники і видозмінену оптику. Максимальна маса причепа на буксирі зросла до 2540 кілограмів.

У салоні позашляховика сім посадочних місць. Машина оснащується двозонним автоматичним клімат-контролем, 8-дюймовим сенсорним дисплеєм і модернізованою інформаційно-розважальною системою SYNC 3 з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. За доплату доступна цифрова приладова панель. Об’єм багажного відділення дорівнює 515 літрам.

Новий Explorer комплектується системою екстреного гальмування, функцією утримання в смузі руху і камерою заднього виду. Опціонально доступні адаптивний круїз-контроль, система допомоги при парковці, камери кругового огляду, аудіосистема B & O з 14 динаміками і бездротовий зарядний пристрій для смартфона.

У лінійку двигунів увійшла та сама 2,3-літрова «турбочетвірка» EcoBoost, яка на нинішній моделі розвиває 284 сили. Тепер потужність цього агрегату була збільшена до 300 кінських сил. На зміну топового 3,5-літрового мотора з двома турбінами прийшов трилітровий бі-турбо V6, віддача якого становить 370 кінських сил. Всі двигуни працюють в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Пізніше позашляховик отримає гібридну версію. Така силова установка вже дебютувала на поліцейській версії Ford Explorer і включає в себе 3,3-літровий двигун V6, електромотор і 10-ступінчасту автоматичну коробку передач.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook