Автоновини

Mercedes-Benz представив седан CLA нового покоління

Фото: Mercedes-Benz

Компанія Mercedes-Benz представила седан CLA нового покоління на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі. Продажі автомобіля стартують в другому кварталі 2019 року. Ціни на нього будуть названі пізніше.

Новинку побудували на архітектурі MFA, створеної спеціально для автомобілів компактного класу. Завдяки використанню нового шасі CLA додав в габаритах, а його салон став ширшими. Так, новий седан став на 48 мм довшим і на 53 мм ширшим. Об’єм багажного відділення дорівнює 460 л (+10 літрів). Коефіцієнт аеродинамічного опору Mercedes-Benz CLA другого покоління становить 0,23.

CLA наступного покоління отримав світлодіодні денні ходові вогні в формі бумеранга. Тепер у седана більш похила лінія даху, а також спортивні бампери. У самій компанії вже заявили, що новинка стала «найбільш емоційним автомобілем в своєму класі».

Водієві доступний інформаційно-розважальний комплекс MBUX, який вперше був показаний на сімействі A-Class четвертого покоління. Штучний інтелект вміє самонавчатися і з часом зможе розуміти навіть складні команди. Цифрова приладова панель діагоналлю сім дюймів об’єднана з дисплеєм інформаційно-розважального комплексу такого ж розміру.

Також машину оснастили функцією Interior Assistant. За допомогою спеціальних сенсорів електроніка може розпізнавати рух рук водія і включати додаткове підсвічування. Передбачається, що система буде працювати, тільки коли автомобіль не перебуває в русі – щоб не відволікати водія.

На виставці споживчої електроніки CES публіці була продемонстрована версія CLA 250. Така модифікація оснащується 2,0-літровим бензиновим мотором з чотирма циліндрами. Потужність агрегату становить 225 л. с. і 350 Н · м крутного моменту. Цей двигун поєднується з семиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. Автомобіль отримав задню підвіску і стабілізатор поперечної стійкості.

Новинка отримала систему напівавтономного управління, яку вона запозичила у S-Class. Седан комплектується системою аварійного гальмування, системою утримання в смузі руху, адаптивним круїз-контролем і іншими системами безпеки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook