Автоновини

Карлос Гон заявив про свою невинність у суді

Колишній голова ради директорів автоконцерну Nissan Карлос Гон на суді відмовився визнати себе винним у фінансових махінаціях, повідомляє Reuters. В ході слухань він заявив про свою невинність. Гон підкреслив, що його арешт є «безпідставним».

«Підозри, які були мені пред’явлені, позбавлені підстав. Я не завдавав шкоди Nissan. Я не винен, а продовження утримання під вартою є несправедливим», – заявив топ-менеджер.

Глава Альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Поліція Японії підозрює 64-річного топ-менеджера в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Крім того, був звільнений і член ради директорів Грег Келлі, який теж підозрюється у фінансових махінаціях. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Раду директорів компанії очолив Осаму Масуко.

Карлос Гон – один з найвідоміших топ-менеджерів в галузі автомобілебудування. У 1999 році він врятував японський Nissan від банкрутства за рахунок різкого скорочення витрат. За його безпосередньої участі було створено альянс Renault, Nissan і Mitsubishi, встановлені партнерські відносини з німецьким Daimler і китайськими Dongfeng.

При цьому Гон займає керівні пости в Renault з 1996 року. У 1999 році Renault і Nissan стали партнерами, і Гон переїхав до Японії, де зайняв посаду директора з виробництва, потім дослужився до посади президента і гендиректора. З 2005 року він поєднував позиції президента і гендиректора Renault, а в 2009-му очолив раду директорів Renault. З 2016 року Гон також став головою ради директорів Mitsubishi, а у 2017 передав повноваження CEO Nissan Хірото Саікаве, але при цьому зберіг свою позицію на чолі ради директорів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook