Автоновини Військова техніка

Армія майбутнього: РСЗВ Берест на шасі КрАЗ прийде на заміну БМ-21 Град (відео)

БМ-21 УМ “Берест» – реактивна система залпового вогню калібру 122 мм – розроблена і побудована на Шепетівському ремонтному заводі, що входить в «Укроборонпром». В якості базового був обраний КрАЗ перспективного покоління з компонуванням «кабіна над двигуном» – модель 5401НЕ (4х4). Новий бойовий спецавтомобіль дебютував на виставці «Зброя та безпека 2018», і привернув до себе дуже велику увагу відвідувачів.

БМ-21 Берест, в порівнянні з Градом, має велику потужність залпу, точність ведення вогню, більшу інтеграцію цифрових систем управління і наведення артилерії, велику мобільність і вимагає менше часу для підготовки до відкриття вогню.

При виробництві цієї реактивної системи використовуються тільки українські комплектуючі. Головна особливість – цифрова система управління вогнем, що дозволяє екіпажу проводити підготовку до стрільби, зокрема – топогеодезичну прив’язку, не покидаючи кабіни. Ще однією особливістю нової РСЗО є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів, замість 40 в Градах. Велика потужність дозволяє гарантовано знищувати противника і оперативно розподіляти вогонь між різними цілями.

Завдяки новим цифровим технологіям, інтегруючим Берест в систему обміну інформацією на поле бою, розрахунок РСЗВ в режимі реального часу отримує точні координати противника, які в обробленому вигляді надходять з безпілотників, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження.




Така інтеграція в рази підвищує точність і ефективність ведення вогню.

Повнопривідне шасі КрАЗ-5401НЕ (4х4), на яке встановлено Берест, – одна з недавніх розробок ПрАТ «АвтоКрАЗ» перспективного безкапотного напрямку. Воно обладнане дворядною4-дверною кабіною, яка дозволяє зручно розмістити екіпаж і всю необхідну апаратуру управління вогнем. Вантажопідйомність шасі КрАЗ-5401НЕ – 9 тонн.

Широкопрофільні шини з централізованою системою підкачки дозволяє експлуатувати спецвироби, встановлені на цьому шасі, не тільки по дорогах з різним покриттям, але і в умовах повного бездоріжжя. Два паливних бака по 165 л кожен забезпечують рух всюдихода без дозаправки до 600 км. Автомобіль здатний розвивати швидкість понад 90 км / год, до того ж він досить маневрений, завдяки безкапотному компонуванню, і може легко використовуватися в умовах міського циклу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook