Автоновини

Автомобілі Nissan навчаться заглядати за кути

Фото: Nissan

Компанія Nissan анонсувала нову автомобільну систему I2V (Invisible-to-Visible), яка об’єднує реальні і віртуальні світи, дозволяючи водіям «бачити невидиме». Прем’єра технології відбудеться 7 січня в рамках виставки споживчої електроніки CES.

Система I2V здатна об’єднувати інформацію від датчиків автомобіля з даними, отриманими з хмарного сховища. Таким чином, вона зможе як контролювати простір навколо машини, так і прогнозувати, що чекає транспортний засіб на подальшому шляху його проходження.

Наприклад, система дозволить бачити водієві то, що знаходиться за рогом будинку або за наступним поворотом, а також давати підказки про дорожні знаки і пішоходів. При цьому рекомендації будуть даватися «в інтерактивній  і «людяній» манері, наприклад, за допомогою аватарів, які з’являються всередині автомобіля».

Плюс до всього, система може стежити за станом водія і визначати, коли йому потрібна допомога в управлінні або, наприклад, порадити зупинитися, щоб випити кави.

Раніше повідомлялося, що компанія Nissan має намір до 2022 року запустити вісім нових автомобілів з електричними силовими установками, а також почати встановлювати системи автоматичного управління на не менше ніж 20 моделей. Після 2022 японці розраховують продавати не менше одного мільйона автомобілів з гібридними або електричними силовими установками щорічно.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook