Автоновини Військова техніка

КрАЗ стане носієм нового ракетного комплексу Вільха (відео)

Нещодавно прийнятий на озброєння української армії новий ракетний комплекс «Вільха» повинен отримати самохідне шасі українського виробництва. Новий ракетний комплекс «Вільха», прийнятий на озброєння в ЗСУ восени 2018 року, отримає шасі марки КрАЗ. Таку сенсаційну новину озвучив Міністр оборони України Степан Полторак в інтерв’ю «5 каналу» (відео див. Нижче – з 37-ї хв.).

За його словами сьогодні Кременчуцький автозавод має багато напрацювань на шасі КрАЗ, які зможуть виконати поставлене завдання.

Міністр Оборони мав на увазі нове перспективне повнопривідне шасі 8х8 КрАЗ-7634НЕ, вантажопідйомністю 27 т, спроектоване і виготовлене на Кременчуцькому автозаводі у 2014 році. Створене під потреби нафтогазового комплексу, воно вже в 2015 році успішно використане у якості бази під встановлення військового устаткування. Так, на його базі «КрАЗом», у партнерстві з компанією Streit, виготовлено бойовий бронеавтомобіль КрАЗ-Hurricane із балістичним захистом рівня Level 2 по стандарту STANAG 4569.

Фото: КрАЗ-7634НЕ (8х8)





Самохідне шасі КрАЗ-7634НЕ (8х8) із компонуванням «кабіна перед двигуном» має оригінальну конструкцію . Монтажна довжина рами 8080 мм. Перша і друга осі – керовані, всі мости – ведучі. Рульовий механізм – інтегрального типу з вбудованим гідравлічним підсилювачем, який дозволяє знизити зусилля на рульовому колесі до 10 кгс, що значно знижує стомлюваність водія. Повний привід усіх коліс забезпечує експлуатацію цього самохідного транспортного засобу в умовах бездоріжжя.

Низька посадка ергономічної безкапотної кабіни – 2800 мм (для порівняння: у КрАЗ Н30.1ЕХ – 3170 мм) дозволяє зручно розташовувати над дахом кабіни різне обладнання, а широке лобове скло забезпечує відмінний огляд дороги.

Фото: Новий ракетний комплекс Вільха на військовому параді в Києві 24 серпня 2018 року

Нагадаємо, що новий ракетний комплекс «Вільха» калібру 300 мм був показаний широкій публіці на недавньому військовому параді в Києві, приуроченому до 27-ї річниці Незалежності України. «Вільха» покликана замінити застарілі РСЗВ «Смерч» на шасі Мінського автозаводу.

Як повідомляє Defense Express, на даний момент створена версія ракети з бойовою частиною масою 250 кг, здатна вражати цілі на відстані до 70 км. Планується також розробити і більш далекобійний варіант ракети, з радіусом дії до 120 км і масою бойової частини 170 кг.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook