Автоновини

Організатори краш-тестів назвали найбезпечніші автомобілі 2018 року

Фото: Mercedes-Benz

Європейська незалежна організація Euro NCAP вибрала найбезпечніші автомобілі за підсумками краш-тестів, проведених в 2018 році. Кращі моделі назвали в чотирьох основних категоріях.

У категорії «Великий сімейний автомобіль» перемогу здобув седан Lexus ES нового покоління. Експерти розбили цей автомобіль ще в кінці жовтня. Седан отримав 91% за ступінь захищеності водія і пасажирів, 87% – за дітей, 90% – за пішоходів, а допоміжні системи заробили 77%.

Краш-тести показали високу ймовірність отримання серйозних травм в області попереку у задніх пасажирів в разі фронтального зіткнення по всій ширині. Електронні системи, в тому числі функція автоматичного екстреного гальмування, в цілому показали себе добре. При цьому в звіті наголошується, що асистент дотримання рядності руху не здатний допомогти водієві в складних ситуаціях. Також цей автомобіль був визнаний переможцем в категорії «Гібриди і електрокари».

Хетчбек Mercedes-Benz A-Class став найбезпечнішою машиною в сегменті «Малий сімейний автомобіль». Новинка практично без нарікань пройшла всі види краш-тестів, включаючи імітацію бічного зіткнення зі стовпом. Проте фахівці відзначили низьку ефективність системи утримання автомобіля в займаній смузі через недоліки роботи функції контролю сліпих зон. Безпека водія та дорослих пасажирів Mercedes-Benz A-Class оцінили в 96%, дітей – в 91%, пішоходів і велосипедистів – в 92%, а роботу електронних систем – в 75%.

Hyundai Nexo експерти Euro NCAP визнали найбезпечнішим великим кросовером. За результатами краш-тестів фахівці відзначили низьку захищеність ніг водія при лобовому зіткненні з перешкодою, а також ризик отримання серйозних травм хлистів при ударі ззаду. Кросовер Hyundai Nexo отримав 94% за захищеність водія і дорослих, 87% – за дітей, 67% – за пішоходів і велосипедистів, а ефективність електронних помічників оцінили у 80%.

«У 2018-му Euro NCAP вперше випробував функції автономного водіння. Наші тести допомогли виявити ряд проблем, з якими стикаються автомобілісти в даний час. Так, ці системи безпечні і зручні, але до повної автоматизації ще далеко. Ми будемо уважно стежити за розвитком цих технологій в майбутньому», – розповів генеральний секретар Euro NCAP Міхиль ван Ратінген.

З січня 2016 вступила в силу оновлена редакція методики випробувань Euro NCAP. Крім стандартних ударів об перешкоди, вона передбачає тести системи запобігання зіткнень з пішоходом. Автомобіль розганяють до 40 км / год, після чого він повинен виявити на проїжджій частині манекен і максимально знизити швидкість перед ним, або зупинитися.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook