Автоновини Тюнінг

Мексиканці перетворили Tesla Model X на електричний бронемобіль

Фото: Electrek

Мексиканська фірма Centur Security створила броньовану версію електричного кросовера Model X. Такий автомобіль виставлений в одному з шоурумів «Тесли» в Мехіко, повідомляє видання Electrek.

Конструкцію кросовера посилили сталлю, а в кузовних панелях застосували легкі балістичні матеріали. Крім того, стандартні вікна замінили спеціальним куленепробивним склом. Автомобіль здатний захистити водія і пасажирів від вогню з пістолетів високої потужності, в тому числі, калібру 44 Magnum.

За славам розробників, після модернізації броньований кросовер додає в масі всього 250 кг, що знижує максимальний запас ходу всього на 3-5%.

Перетворення Tesla Model X в електричний бронемобіль займе приблизно 12 тижнів і обійдеться замовнику в 45 тис. доларів. При цьому у вартість не входить ціна «донорського» автомобіля і податку.

Раніше американська фірма Armormax випустила броньовану версію електричного лифтбека Tesla Model S P100D. При цьому розробники заявили, що створили найшвидший броньований автомобіль в світі. Конструкцію електрокара посилили спеціальним легким шаруватим синтетичним волокном, а також особливим балістичним сплавом. Після модернізації маса автомобіля, здатного витримати постріли гвинтівки або потужного пістолета, збільшилася всього на 250 кілограмів.

Як саме змінилася динаміка електромобіля, невідомо. Звичайна Tesla Model S P100D здатна прискорюватися з місця до 96 км / год за 2,3 секунди, а її максимальна швидкість обмежена на позначці 250 км на годину. Максимальний запас ходу електрокара перевищує 400 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook