Автоновини

Ілон Маск назвав терміни прем’єри електричного пікапа Tesla

Фото: Tesla Motors

Компанія Tesla Motors представить прототип електричного пікапа не пізніше кінця 2019 року. Про це в своєму твіттері написав глава американського автовиробника Ілон Маск.

Раніше Маск заявив, що новинка буде являти собою великий пікап з подвійною кабіною і посадочними місцями для шести чоловік. Запас ходу електрокара без підзарядки батарей складе від 650 до 800 кілометрів. Що стосується дизайну, то, за словами глави «Тесли», це буде футуристичний автомобіль з всесвіту фільму «Той, що біжить по лезу».

Вже у стандартній комплектації у пікапа буде два електричних двигуна з «божевільним обертовим моментом» і повний привід. Плюс до всього базовий автомобіль отримає адаптивну пневматичну підвіску, яка автоматично буде застосовувати оптимальні настройки «в залежності від конкретного навантаження».

Нарешті, пікап буде доступний з фірмовою системою напівавтономного управління Autopilot, функцією повністю автоматичної паралельної парковки, а також з системою кругового огляду.

За попередніми даними, товарна версія пікапа Tesla з’явиться слідом за компактним кросовером Model Y, який американська марка повинна запустити в серію в 2020 році. В основу позашляховика ляже злегка модифіковане шасі електрокара Model 3.

Таким чином автовиробник зведе до мінімуму витрати на розробку нової моделі. При цьому, на відміну від його платформного донора, у кросовера буде салон з третім рядом крісел – використання такої схеми стане можливим завдяки застосуванню більш високого каркаса.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook