Автоновини

Aston Martin показав мотор нового гіперкара Valkyrie

Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin показала 6,5-літровий бензиновий мотор V12, яким оснастять новий гіперкар під назвою Valkyrie. Потужність агрегату перевищує 1000 к.с. (при 11000 об / хв). Двигун розроблявся спільно з компанією Cosworth.

Вага мотора становить 206 кілограмів. Колінчастий вал і поршні, інженери Aston Martin розробили за аналогією з болідами Формули-1.

Раніше повідомлялося, що також до складу силової установки увійде електричний агрегат, що працює в парі з системою рекуперації кінетичної енергії. Крім того, гіперкар укомплектують надлегким комплектом акумуляторів, підготовленим хорватською фірмою Rimac. Однак цю інформацію в Aston Martin поки не підтвердили.

Машина буде випущена обмеженим тиражем в 150 екземплярів, які вже повністю розпродані. Розробка автомобіля ведеться спільно з компанією Red Bull. Проект очолили головний креативний директор Aston Martin Марек Райхман і технічний директор Red Bull Racing Адріан Ньюї.

Автомобіль отримав двоколірний кузов, світлодіодну оптику і дифузор. У компанії підкреслили, що новинка буде відрізнятися «безпрецедентним» рівнем притискної сили. Цього вдалося досягти завдяки використанню аеродинамічних елементів.

Маса автомобіля складе 1030 кілограмів. Таким чином, відношення потужності до маси перевищить одну кінську силу на один кілограм. Максимальна швидкість новинки складе 402 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook