Автоновини

Обмеження на продаж авто, розмитнених за пільговим акцизом, більше не діють

В Україні обмеження на продаж автомобілів, розмитнених відповідно до закону 1389-VIII ( «3251»), більше не діють. Про це повідомляє депутат Роберт Горват.

У свідоцтві реєстрації автомобіля, розмитненого до 25 листопада 2018 року по пільговому акцизу, передбачені обмеження на продаж. Зокрема, там говориться, що його продати можна тільки через один рік з моменту реєстрації. Якщо продати раніше – доведеться заплатити весь акцизний збір. Пільги – пільгами, але державний бюджет потрібно наповнювати.

Роберт Горват стверджує, що зараз подібне обмеження вже не діє. Автомобілі можна продавати стільки раз на рік, скільки захочеш. Це випливає з поправок, внесених до Податкового кодексу.

Тим часом, Сервісні центри МВС ще не проводять заміну свідоцтв про реєстрацію автомобілів, які були розмитнені з пільгами «Закону 3251». Чому? За даними AUTO.RIA, через те, що не отримані відповідні роз’яснення від Міністерства фінансів та інших відомств. Тобто знову вся справа в чиновницькій бюрократії, через яку страждають прості українці.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook