Автоновини

Хетчбек Fiat Panda провалив краш-тести Euro NCAP

Фото: Euro NCAP

Незалежний європейський комітет Euro NCAP випробував на безпеку хетчбек Fiat Panda. В результаті автомобіль провалив випробування, не набравши жодної зірки. Це найнижча оцінка з безпеки машин від Euro NCAP в цьому році. До цього, в 2017, хетчбек Fiat Punto також набрав нуль зірок в краш-тестах Euro NCAP.

Безпека дорослих пасажирів Fiat Panda Euro NCAP оцінив в 45%, безпеку дітей – в 16%, а пішоходів – в 47%. При фронтальному зіткненні існує високий ризик отримання травми грудної клітини у пасажира спереду. При задньому ударі є високий ризик травми хлиста у пасажира ззаду.

За роботу електронних помічників Fiat Panda набрав всього 7%. У автомобіля відсутня система автономного екстреного гальмування (AEB) для захисту пішоходів, система автономного екстреного гальмування в міських умовах AEB City, система контролю швидкості і функція утримання автомобіля в смузі руху. У повідомленні Euro NCAP підкреслюється, що до такого результату призвела відсутність базових для європейського ринку систем безпеки.

«Найбільше турбує те, що Fiat Panda в багатьох країнах розглядається як хороший вибір для молодих водіїв і молодих сімей», – сказав директор з досліджень Метью Ейвері.

Також в результаті краш-тестів лише одну зірку отримав новий Jeep Wrangler. Експерти оцінили в 50% захист водія і передніх пасажирів, в 69% – захист дітей-пасажирів, в 49% – захист пішоходів. При фронтальному зіткненні існує ризик отримання водієм серйозних травм грудної клітки і ніг. Також дослідники відзначили відсутність кріплень для дитячого крісла на передньому сидінні. Для пішоходів найбільшу небезпеку становить капот автомобіля. Ефективність систем активної безпеки змогла набрати 32% за підсумками краш-тесту.

Також у випробуваннях взяли участь: Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-Pace, Peugeot 508, Volvo V60 і Volvo S60. Ці автомобілі отримали за підсумками краш-тестів п’ять зірок за безпеку.

З січня 2016 вступила в силу оновлена редакція методики випробувань Euro NCAP. Крім стандартних ударів об перешкоди, вона передбачає тести системи запобігання зіткнень з пішоходом. Автомобіль розганяють до 40 км / год, після чого він повинен виявити на проїжджій частині манекен і максимально знизити швидкість перед ним або зупинитися.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook