Автоновини

Mazda представить свій перший електрокар в 2020 році

Фото: Mazda

Розвиток «зелених» технологій є пріоритетом для японського автовиробника, який ставить за мету до 2030 року знизити загальну кількість шкідливих викидів серед своїх машин на 50%.

Компанія Mazda планує випустити свій перший електрокар в 2020 році. Новинка буде побудована з нуля і отримає систему безпілотного управління. Про це повідомляє Autocar з посиланням на головного дизайнера компанії Ікуо Маеда. За його словами, це буде компактний автомобіль, який буде схожий на існуючі моделі Mazda.

«Ми не хочемо, щоб наш електрокар виглядав як холодильник, як деякі інші екологічно чисті автомобілі», – заявив він.

Крім цього до 2021 року компанія Mazda планує почати випуск заряджаючих гібридів. Не виключається, що до складу силової установки таких автомобілів увійдуть електромотор і роторний двигун.

Розвиток «зелених» технологій є високим пріоритетом для японського автовиробника, який ставить за мету до 2030 року знизити загальну кількість шкідливих викидів серед своїх машин на 50%, а до 2050-го – на 90%. Не виключено, що Mazda запозичить деякі технології у компанії Toyota. Відповідну угоду про співпрацю було підписано в серпні минулого року.

На даний момент в лінійці японського автовиробника немає жодного електрокара, хоча компанія продає на деяких ринках гібридну модифікацію моделі Axela (Mazda3).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook