Автоновини

Американські страховики назвали автомобілі з кращими фарами

Американський страховий інститут дорожньої безпеки IIHS провів новий нічний тест головної оптики автомобілів. Результати виявилися такими, що розчаровують: 67% автомобілів, які брали участь в тесті. не відповідають чинним вимогам безпеки. Всього фахівці випробували 424 варіанти фар на 165 автомобілях, повідомляє IIHS.

Основна проблема оптики – сліпуче дальнє світло або занадто погана видимість. Кращими були визнані світлодіодні фари Genesis G90 і Lexus NX. Оцінку добре отримали Chevrolet Volt, Genesis G80, Mercedes-Benz E-Class і Toyota Camry. Тести показали, результат не залежить від класу – серед аутсайдерів опинилися і автомобілі преміум сегменту.

Під час тестів було земітовано цілий ряд дорожніх ситуацій, наприклад, рух прямо, плавні і різкі повороти вліво і вправо. Яскравість світла і відблиски вимірювалися за допомогою спеціальних пристроїв, окремо ближнє світло і окремо дальнє. Отримані результати порівнювалися з ідеальною, на думку IIHS оптикою.

«Водії не повинні купувати топові комплектації автомобіль, щоб отримати фари, які їм потрібні для безпечної їзди по ночах. Навіть в базі у всіх нових автомобілів повинна стояти хороша оптика», – розповів менеджер з тестування активної безпеки IIHS Девід Айлор.

Перший нічний тест головної оптики автомобілів американський страховий інститут дорожньої безпеки IIHS провів в 2016 році. Тоді з трьох десятків автомобілів тільки один заслужив гарну оцінку, а десять випробування провалили. Кращими були визнані світлодіодні фари Toyota Prius V.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook