Автоновини Військова техніка

У Києві презентували модернізований БТР-70Д з американськими двигунами (фото, відео)

Фото: Ukroboronprom

Оновлена бойова машина отримала нові двигуни від американської корпорації General Motors і бойовий модуль «Дельта». 

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», вперше презентувало модернізований БТР-70Д (GM). Як повідомляє прес-служба держконцерну, презентація пройшла під час виставки «Зброя та безпека», що проходить у Києві, а саму модернізацію підприємство здійснювало за власний рахунок.

«Оновлена бойова машина БТР-70Д (GM) отримала нові двигуни від американської корпорації General Motors і бойовий модуль «Дельта» з 23-мм автоматичною гарматою і цифровою системою управління вогнем. Фахівці «Житомирського бронетанкового заводу» під час модернізації бойової машини зосередилися на заміні застарілих радянських двигунів на нові, більш потужні та економічні», – сказано в повідомленні.

Фото: Ukroboronprom

У дежконцерні зазначили, що завдяки новим двигунам GM-6.2 загальна потужність БТР-70Д зросла до 290 к.с., що на 50 к.с. більше, ніж звичайного БТР-70. Максимальна швидкість оновленого БТР зросла на 20 км/год – до 100 км/год.




«11,6-тонний БТР-70Д (GM) оснащено новим бойовим модулем «Дельта», який озброєно 23-мм автоматичною гарматою і 7,62-мм кулеметом. Новий бойовий модуль за своїм озброєнням перевищує штатне озброєння БТР-70, на який встановлено 14,5-мм і 7,62-мм кулемети. Крім того, бойовий модуль «Дельта» оснащено сучасною цифровою багатофункціональною системою управління вогнем із тепловізорною камерою, лазерним далекоміром, стабілізатором озброєння та системою захоплення й супроводу цілей», – сказано в повідомленні.

Крім того, на БТР-70Д (GM) можна встановити інші бойові модулі залежно від бажання замовника, зазначили в «Укроборонпромі». «Загалом БТР-70Д (GM) порівняно зі звичайними БТР-70, які перебувають на озброєнні Збройних Сил України, має більш потужне озброєння, двигун, більшу швидкість і кращу маневреність на полі бою. А використання сучасних бойових модулів дозволяє значно підвищити точність і ефективність вогню за будь-яких погодних умов і часу доби», – сказано в повідомленні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook