Автоновини

Названі фіналісти конкурсу «Європейський автомобіль року»

Фото: Jaguar I-Pace

Організатори найстарішого конкурсу «Європейський автомобіль року» (Car of the Year), який проводиться з 1964 року, опублікували шорт-лист претендентів на цю престижну нагороду. На перемогу претендують сім автомобілів. Рішення журі буде оприлюднено в березні напередодні відкриття Женевського міжнародного автосалону.

У список фіналістів конкурсу потрапили: Alpine A110, Jaguar I-Pace, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Class, Peugeot 508 і Citroen C5 Aircross.

До складу журі конкурсу «Європейський автомобіль року» входять 58 журналістів з 22 країн. У розпорядженні кожного з них є 25 балів, які вони повинні на свій розсуд розподілити між автомобілями-учасниками конкурсу.

У 2018 році «Європейським автомобілем року» став компактний кросовер Volvo XC40. Маленький шведський вседорожник отримав 325 балів. Друге місце зайняв Seat Ibiza з результатом 242 бали, а «бронза» дісталася BMW 5-Series, який заробив 226 балів. На четвертій позиції опинився фастбек Kia Stinger (204 бали), а на п’ятому місці – компактний кросовер Citroen C3 Aircross (173 бали).

У 2017 «Європейським автомобілем року» став Peugeot 3008. Крім французького автомобіля тоді на перемогу в конкурсі претендували Alfa Romeo Giulia, Citroen C3, Mercedes E-Сlass, Nissan Micra, Toyota C-HR, а також дві моделі Volvo: S90 і V90.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook