Авто на єврономерах Автоновини

Поліції дали право зупиняти і перевіряти «євробляхи»

Сьогодні, 25 листопада, вступають в силу закони №8487 та №8488, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Разом з нормами по розмитненню транспортних засобів на європейській реєстрації набрали чинності положення, які дають поліції право зупиняти і перевіряти автомобілі на іноземній реєстрації.

Згідно з новим законом, поліція зобов’язана зупиняти автомобілі при наявності інформації про порушення митних правил, а також поліція має право виявляти факти використання транспортних засобів з порушенням митних правил.

При виявленні фактів порушення митних правил поліція зобов’язана інформувати митницю, яка в подальшому накладає відповідні штрафи.

Збільшилися і самі штрафи. Максимальний штраф за перевищення терміну перебування авто в Україні складає 170 000 гривень або конфіскація автомобіля.

Крім того, передбачено штрафувати водіїв також і за керування автомобілем з порушенням митних правил, незалежно від того, хто є власником автомобіля. Штраф становить 8,5 тис, якщо порушення вчинено вперше і 17 тис грн з позбавленням права керування на 1 рік, якщо порушення вчинено повторно протягом року. За цією нормою штрафи накладає поліція.

Закон опублікований і набирає чинності з 25 листопада 2018.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook