Автоновини Військова техніка

Від ворогів нічого не залишиться: в Україні провели бойові випробування вдосконаленої броньованої машини “Козак-2М” (Відео)

Фото: Defence-ua

На Гончарівському полігоні в Чернігівській області пройшла демонстрація нового бойового модуля з протитанковим ракетним комплексом Бар’єр, встановленого на бронеавтомобілі Козак-2М. Про це повідомив, виклавши у себе в Facebook відповідне відео, редактор журналу Defence Express Сергій Згурець.

Представлений модуль може оснащуватись різними типами кулеметів, але головна його ударна сила – це вітчизняний протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр» у виконанні зі збільшеною кількістю ракет на пусковій. Це чотири ракети РК-2С. Максимальна дальність пуску – 5 кілометрів, бронепробиття за динамічним захистом — 800 міліметрів. Також можуть застосовуватися ракети з уламково-фугасною, а також із термобаричою бойовою частиною. Система управління ракетою – лазерна, напівавтоматична. Перезарядження – через люки на даху машини.

Маса модуля – в межах 400 кілограмів. Модуль оснащений одномоментними двигунами, які забезпечують швидкість перекидання вісі прицілювання, за твердженнями представників турецької компанії, до 30° на секунду.

Фото: Defence-ua

Під час випробувань у день були здійснені пуски керованою протитанковою ракетою РК-2С на відстань у 1, 8 кілометри по мішені, що рухається, а також вночі – на відстані у 3 кілометри по броньованій цілі, з використанням тепловізору компанії Aselsan.




За пусками спостерігала закордонна військова делегація. Пуски були вдалими.

Фото: Defence-ua

За тестами спостерігала зарубіжна військова делегація, випробування визнали успішними. Це тристоронній проект, у якому беруть участь турецька компанія Aselsan, державне Київське конструкторське бюро “Луч”, а також приватне підприємство НВО «Практика», яке є розробником та виробником бойової броньованої машини.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook