Автоновини

Спортивний Mercedes GLC став найшвидшим кросовером Нюрбургринга

Фото: Mercedes-AMG

«Заряджений» кросовер Mercedes-AMG GLC 63 S встановив рекорд «Північної петлі» Нюрбургринга серед серійних SUV. Відеоролик заїзду опублікували в YouTube.

Автомобілем керував інженер Mercedes-AMG Маркус Хофбауер, який з першої спроби зміг пройти 20,8-кілометрову трасу за 7 хвилин і 51,7 секунди. Це на дві секунди швидше колишнього рекордсмена «Нордшляйфе» – Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Mercedes-AMG GLC 63 S комплектується чотирилітровою «вісімкою» з двома турбінами, що розвиває 510 к.с. і 700 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з 9-ступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом. Для порівняння, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio оснащений 2,9-літровим твін-турбо V6, що розвиває ті ж 510 сил. Однак при цьому крутний момент агрегату становить 600 Нм.

Нагадаємо, в жовтні Mercedes-AMG GT 63 S встановив рекорд «Північної петлі» Нюрбургрінга серед серійних автомобілів з чотирма місцями в салоні. Новинка пройшла 20,8-кілометрову трасу за 7 хвилин і 25,41 секунди.

Mercedes-AMG GT 63 S оснащений чотирилітровим агрегатом V8, що розвиває 640 к.с. і 750 Нм крутного моменту. Двигун поєднується з дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Автомобіль здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 3,2 секунди, а його максимальна швидкість складає 315 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook