Автоновини

Range Rover представив Evoque нового покоління

Фото: Jaguar Land Rover

Land Rover представив кросовер Range Rover Evoque другого покоління. Прем’єра автомобіля відбулася на закритому заході в Лондоні. Новий Evoque побудований на платформі PTA (Premium Transverse Architecture), а його дизайн виконаний в стилістиці моделі Velar.

На відміну від попередника кросовер будуть випускати виключно з п’ятидверним кузовом. Він зберіг колишні габаритні розміри і загальну стилістику з спадаючим дахом, високою поясною лінією і роздутими колісними арками. Відмітна особливість нового Evoque – висувні ручки дверей в стилі старшого Velar, а також повністю діодні матричні фари і ліхтарі.

В основі Evoque лежить нова платформа Premium Transverse Architecture, яка дозволяє оснащувати автомобіль як звичними двигунами внутрішнього згоряння, так і гібридними силовими установками на основі 48-вольтової бортової мережі.

Лінійка традиційних двигунів включає в себе трьох-і чотирициліндрові бензинові і дизельні мотори сімейства Ingenium потужністю від 150 до 249 к. с. Крім того, у нового Evoque буде дві гібридні версії. Перша – це модифікація MHEV з дволітровію «турбочетвіркою» і електромотором сумарною віддачею 300 к. с. Друга – машина з літерою PHEV, яка оснащується новітнім трициліндровим турбомотором і електродвигуном і має можливість підзарядки бортової батареї від зовнішньої електромережі.

Всі модифікації Evoque оснащуються дев’ятиступінчастим автоматом ZF і повнопривідною трансмісією Active Driveline другого покоління з функцією Driveline Disconnect. Система на основі електронно-керованої муфти автоматично перерозподіляє тягу між осями в разі пробуксовки однієї з них, а функція Driveline Disconnect дозволяє повністю відключити задню вісь і направити до 100% крутного моменту на передню. Це рішення допомагає знизити механічні втрати в трансмісії і підвищити паливну економічність в тих режимах руху, коли в повному приводі немає необхідності.

Крім того, на кросовері доступна система Terrain Response 2, яка раніше дебютувала на флагманському Range Rover, яка автоматично розпізнає тип поверхні під колесами і активує відповідні налаштування автомобіля.

У Україні Evoque буде доступний з дволітровими дизелем Td4 з двома ступенями форсировки: 150 і 180 к. с. А також з дволітровою бензиновою «четвіркою» Si4 віддачею 200 або 249 кл. с. Крім того, запропонують м’який гібрид MHEV потужністю 300 к. с. З усіма моторами буде поєднуватися дев’ятиступінчастий автомат ZF.

Старт продажів запланований на весну 2019 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook