Автоновини

Ford розробив імітуючий стан втоми костюм

Фото: Ford

Ford розробив особливий костюм, що імітує стан засипання за кермом. Він включає в себе обважнювачі і спеціальні окуляри, що імітують крайню ступінь втоми, в тому числі мікросон – неконтрольоване засинання, через яке водій може їхати наосліп 10 секунд і більше, при цьому необов’язково з закритими очима.

У Ford розповіли, що «сонний костюм» дозволяє відчути, наскільки втома послаблює увагу водія. Його загальна вага перевищує 18 кг – тому створюється повний ефект погіршення уваги і фізичної втоми, яка виникає при перевтомі водія.

«Перевтома є основною причиною майже кожної п’ятої аварії. За оцінками експертів, відсутність сну протягом більш ніж 18 годин може призвести до погіршення здатності керувати, яке можна порівняти з перевищенням допустимого в багатьох країнах рівня алкоголю в крові», – розповіли в прес-службі американської компанії.

Раніше компанія Ford вирішила продемонструвати небезпеку водіння автомобіля в стані похмілля за допомогою спеціального костюма. Як повідомляє прес-служба американського бренду, він важить більше 17 кг і складається зі спеціального жилета, обважнювачів для щиколотки і зап’ястя, головної гарнітури, окулярів і навушників. У комплексі ці елементи дозволяють імітувати типові синдроми похмілля: втома, запаморочення, пульсуючий головний біль і проблеми з концентрацією.

«Похмільний костюм» наочно демонструє всі негативні залишкові наслідки вживання алкоголю і пов’язані з цим ризики як для самого водія, так і для всіх учасників дорожнього руху », – розповів менеджер програми Ford Driving Skills for Life Джим Грехем.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook