X

«Євробляхи» призупинили протести: бо Аваков пригрозив «жорсткими» заходами

Учасники руху «Авто Євро Сила», які виступають за здешевлення розмитнення авто на єврономерах, заявили про призупинення акцій протесту водіїв. Як повідомляється, один з керівників руху Олександр Чернявський біля будівлі Верховної Ради заявив, що активісти припинять протести на два дні, «але продовжать боротьбу».

«Ми змушені призупинити акцію під стінами Верховної Ради. Немає сенсу тут стояти. Так само немає сенсу стояти в областях. Я не хочу, щоб були непорозуміння і сутички з поліцією», – заявив Чернявський.

За кілька годин до цієї заяви «євробляхерів», у Міністерстві внутрішніх справ прийняли рішення розблокувати всі автомобільні дороги, які перекривають активісти, які протестують проти норм нових законів про розмитнення авто з європейською реєстрацією. У разі непокори поліцейським дозволили застосовувати «жорсткі» заходи. Про це в середу, 21 листопада, на своїй сторінці в Twitter повідомив глава МВС Арсен Аваков.

Міністр зазначив, що власники автомобілів на єврономерах мають право на мирний протест, але перекриття важливих автошляхів є зловживанням цим правом. Аваков додав, що своїми діями активісти порушують права інших громадян, зокрема право на свободу переміщення.

Міністр внутрішніх справ повідомляє, що у відомстві ухвалили рішення про розблокування всіх перекритих доріг. Відзначається, що правоохоронці будуть діяти в рамках закону, але «жорстко» в разі потреби.

Як повідомляється, поліція вже відкрила п’ять кримінальних проваджень за фактами перекриття автодоріг «євробляхерами».

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада остаточно визначилася з автомобілями на єврономерах. Незважаючи на масові акції протесту власників автомобілів на єврономерах, в середу, 21 листопада, парламентарії відмовилися переглядати свої рішення.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post