Автоновини

Ford представив новий позашляховик

Фото: Ford

Компанія Ford представила вседорожні версії хетчбека Focus Active і універсала Focus Active Wagon. Виробництво новинок налагоджено на підприємстві в німецькому місті Саарлуїсі. У Європі автомобілі вже доступні для замовлення.

Машини отримали збільшений кліренс, додатковий пластиковий захист кузова, великі колісні диски і перенастроюючу підвіску. Автомобілі оснащуються новими амортизаторами і стабілізаторами. Також вседорожні версії отримали два додаткових режиму їзди – Slippery і Trail для їзди по бездоріжжю.

В основу хетчбека і універсала лягла зовсім нова модульна архітектура C2, яка була створена європейськими інженерами компанії. Лінійка двигунів включила трициліндровий бензиновий мотор сімейства EcoBoost об’ємом один літр, доступний в трьох ступенях форсування: 85, 100 і 125 кінських сил. Крім того, доступні дві 1,5-літрові «четвірки», які розвивають 150 і 185 кінських сил. Топовий мотор має функцію деактивації одного циліндра при малих навантаженнях, яка працює зі швидкістю 14 мілісекунд.

Компанія Ford представила в квітні нинішнього року модель Focus четвертого покоління для європейського ринку. Автомобіль отримав нову платформу, завдяки якій став більше, але при цьому легше попередника. Розробники назвали новий Focus «найбільш технічно досконалою моделлю», побудованою за останні 20 років.

Довжина нового «Фокуса» склала 4378 мм, що на 18 мм більше попередника. Розмір колісної бази збільшився на 53 мм – до 2701 мм, що дозволило звільнити додатковий простір для ніг задніх пасажирів. У компанії відзначили, що Focus має кращий в класі показник по лобовому опору, який у чотирьохдверних автомобілів становить 0.250, а у п’ятидверних – 0.273. Жорсткість на кручення підвищилася на 20% в порівнянні з «третім» Focus.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook