Авто на єврономерах Автоновини

Сьогодні Верховна Рада скасує закони про авто на єврономерах прийняті 8 листопада

Сьогодні, 20 листопада, Комітет з питань Регламенту та організації роботи ВРУ розгляне цілих чотири проекти постанов про скасування прийнятих 8 листопада так званих законів про евробляхи, які змінюють правила і суми розмитнення б / у авто, в тому числі і на єврономерах.

Проекти зазначених постанов про скасування нових правил розмитнення внесли народні депутати (два -Ю. Дерев’янко та ще два – С. Каплін). Якщо регламентний комітет підтримає якісь з проектів, вони будуть винесені в зал Ради на голосування. Через це парламент призупинив процедуру проходження законів № 8487 та 8488: не дивлячись на те, що вже минуло 10 днів з моменту, коли ВРУ проголосувала за них на пленарному засіданні, вони ще не надійшли на підпис керівникам парламенту і, відповідно, не можуть бути передані на підпис президенту. Шансів, що комітет підтримає скасування законів, мало, так як для цього повинні бути або критичні суперечності в їх тексті, або істотні порушення регламенту при голосуванні.

Власники євроблях не приховують свого невдоволення прийнятими законами і планують з вівторка проводити акції протесту, поки не доб’ються їх скасування, так як вважають, що нова розрахункова формула і ставки все-одно роблять розмитнення авто дорогим. До числа незадоволених приєдналися захисники екології та прихильники електромобілів, так як прийняті закони дозволяють ввозити старі машини без обмежень рівня шкідливих викидів, а при ввезенні електрокарів не передбачають пільгу зі сплати ПДВ.

Нагадаємо, що один закон (8487) змінює формулу нарахування акцизу і повинен знизити вартість легалізації авто в Україні, а другий (8488) робить більш суворою процедуру ввезення і значно збільшує штрафи за використання нерозмитненого авто.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook