Автоновини

Jaguar Land Rover навчив автомобілі спілкуватися зі світлофорами

Фото: Jaguar Land Rover

Компанія Jaguar Land Rover розробила нову технологію під назвою Green Light Optimal Speed ??Advisory (GLOSA), засновану для зв’язку між транспортними засобами та інфраструктурою (V2X). Як повідомляє прес-служба бренду, ця система, наприклад, дозволяє автомобілю обмінюватися даними зі світлофорами. Таким чином, технологія допоможе водіям уникнути пробок і розвантажити міські дороги.

GLOSA отримуючи дані про роботу світлофорів може підказувати водіям з якою швидкістю слід рухатися, коли він наближається до місця затору або регульованих переходах і перехресть. Крім цього, нова система допоможе запобігти випадкам, коли водії розганяються, щоб встигнути на миготливий зелений, що веде до створення аварійних ситуацією, а також збільшує споживання палива.

«Головна мета застосування V2X-систем – зниження завантаженості доріг і рівня стресу учасників руху», – додали в прес-службі компанії. На даний момент Jaguar Land Rover вже приступив до випробування системи на дорогах загального користування. Для цього інженери бренду використовують модель F-Pace.

Випробування проходять в рамках державного проекту UK Autodrive, який дозволить прискорити розробку майбутніх безпілотних технологій і систем зв’язку від Jaguar Land Rover. Загальний обсяг інвестицій в цю програму оцінюється в 20 мільйонів фунтів стерлінгів.

Раніше альянс Jaguar Land Rover (JLR) оголосив про старт випробувань автомобілів з інтелектуальними системами в так званому «мережевому коридорі» – дорогах, де транспортні засоби можуть «спілкуватися» один з одним і елементами навколишньої інфраструктури. Так, водій може отримувати інформацію про дії інших автомобілістів, дорожні знаки і сигнали світлофора, ремонтних роботах, пробках, пропускної здатності магістралей і пішоходів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook